Over mij

Ik heb een vrij typische natuur nerden achtergrond. Als kind was ik gek van dinosaurussen, dat ging over in een behoorlijk uit de hand gelopen vogelhobby, daarna had ik een intense planten periode had die uitmondde in een liefde voor tropische planten in het paludarium (in combinatie met passende bewoners o.a. gifkikkers en dwerggekko’s), overkoepelend ben ik mijn hele leven gefascineerd door de onderwaterwereld.

Ruben Rensink

Door iedere fout te hebben gemaakt binnen de aquariumhobby heb ik een hoop geleerd. Met iedere fout groeide mijn fascinatie voor de processen die zich in een gesloten glazen aquarium afspeelden. Tijdens mijn studie bos- en natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen heb ik geleerd op een wetenschappelijke manier naar processen te kijken en gedegen onderzoek te doen naar de vraag: “waarom?”. Door constant mijn kennis te vergroten en dit te delen met anderen probeer ik mijn passie over te dragen.

Ik krijg hier dagelijks de kans toe als aquariumspecialist bij Diebo in Nieuwegein. Bij Diebo probeer ik doormiddel van presentaties en persoonlijk contact mensen te raken en ze te laten verwonderen over een wereld onder water waar we nog zo weinig van weten.

Bij klanten van Indoor Nature Design wil ik vaak het al aanwezige vuurtje verder opstoken. Op één of andere manier spreken planten en dieren die groeien en zich ontwikkelen ons aan. Ik wil dit gevoel een naam geven en uitleggen wat het is dat je ziet en waarom het zo bijzonder is. Om dit te verduidelijken bied ik presentaties aan over planten, vissen en aquariumprocessen en –problemen.