Ricardo “Rico” McDougal:

Eind 2015 heb ik na maanden online research de stap genomen om een aquarium aan te schaffen.
Mijn vader heeft in mijn jeugd jarenlang aquaria gehad. Als kind vond ik dat prachtig om te zien en ik kon soms voor een lange tijd wegdromen in de kleurrijke onderwater wereld waar de nog kleurrijkere vissen onverstoord rondzwommen.
Gezien mijn turbulente leven, leek het mij een leuke keus om rust te creëren door ook bezig te gaan met plantjes en visjes.
Ik kwam uiteindelijk terecht bij Diebo in Nieuwegein.
Een zaak met een uitgebreide aquarium afdeling. Waaronder ook een paar aquascape bakken.

Zo kwam ik in contact met Ruben the Dutch King of Aquascaping aka Ruben Rotala Rotundifolia Rensink.
Het was alsof we elkaar al langer kenden, de rust zelve, erg behulpzaam, open en eerlijk hielp hij mij met het verzamelen van mijn basis equipement.
Thuis ben ik ongeveer 10 uur bezig geweest met het installeren van mijn aquarium. Dit ging overigens niet zoals ik mezelf hd voorgesteld. Een uur of 14u snachts dreven nagenoeg alle planten aan de oppervlakte en kon je niet meer door het aquarium kijken.
Ruben maakte de fout door zijn telefoonnummer aan mij te geven. Sinds eind 2015 t/m vandaag app ik hem bijna wekelijks met vragen en advies.
Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste scape goed uit de verf is gekomen, maar mijn 2e scape zorgde er voor dat ik bijna de handdoek in de ring had gegooid.
Dit jaar is Ruben naar mijn huis gekomen om mij te helpen met mijn 3e scape. Dat was en is een succes. De planten staan in volle groei, de vissen zien er heel gezond uit en de scape staat er mooi bij. Elke avond loer ik wel een klein half uurtje in mijn bak.
Ruben is een betrouwbare man die mij met passie begeleid en ondersteunt met het aquascapen. Hij zegt het eerlijk als bepaalde laaggeprijsde producten even goed hun werk doen als high end producten. Dat is een fijn gegeven. Ook heeft hij veel know how over de planten de vissen en indeling van je aquarium.
Als je hem lief aankijkt komt hij vaker langs voor onderhoud. Iets wat je niet moet onderschatten. Zeker niet bij het aquascapen.

Accountor Nieuwegein

Voor ons kantoor waren wij op zoek naar een aquarium in onze ontvangstruimte. Ruben heeft ons geadviseerd en een voorstel gemaakt voor een kleurrijk aquarium met mooie vissen.

Aangezien niemand van de collega’s het onderhoud van het aquarium op zich wilde nemen, verzorgt Ruben dit voor ons. Een keer in de twee weken komt hij langs om het aquarium schoon te maken en te controleren.

Accountor is erg blij met het aquarium en de service!

Easy planted tank in lobby

Jonas Kinderdagopvang

De Boer

Jan Stolse

Web3Web care

Frans Verhof

Na lange tijd wilde ik mijn hobby weer oppakken en heb een maatbak gekocht van 130 x 60 x 50 cm Ben in contact gekomen met Ruben , een heel enthousiaste bevlogen man die weet waar hij het over heeft. We hebben samen overlegd wat ik wilde en Ruben heeft een beplantingsschema gemaakt. Hij is bij mij geweest en heeft op professionele wijze de bak ingeplant. Nu 6 maanden later is de bak mooi stabiel en ik geniet ervan. Ruben bleek ook in de nazorg altijd te bereiken en heeft me door de eerst
6 maanden heengelopen met hele nuttige tips en niks was hem teveel. Als ik hem maar te eten gaf;)
Bedankt voor de professionele hulp Ruben!

Esther Mous AquaFlora