Way2Web vroeg aan mij of ik nieuw leven wilde blazen in een oude Juwel Lido 200. Het aquarium was jaren het huis geweest voor twee goudvissen maar stond nu al even droog.

Na een telefonische kennismaking ben ik bij het bedrijf langs geweest en heb ik door middel van een presentatie de mogelijkheden geschetst voor het aquarium. Tijdens de presentatie lag het zwaartepunt op de inrichting en op verwachtingsmanagement. Wat kan wel en wat kan niet binnen het budget, tijd en techniek.

Na overleg is gekozen voor een jungle style bak met mangrove hout en yangztee stenen. In het vorige aquarium zat al een stuk hout en op verzoek van Way2Web is dit gebruikt als basis voor de scape.

Easy planted tank Way2Web één week na opstart.

Het is idee was om een soort van stobbe te creëren met een diagonale lijnen van linksboven naar rechtsonder. Het hout samen met een rijtje anubias nana en het bewust vrijgelaten stuk grind zijn de zichtassen.

Hygrophila siamensis 53b en ludwigia repens rubin zijn de stengelplanten die snel groeien. Echinodorus bleheri en meerdere crytocoryne soorten zorgen voor een jungle effect doordat ze verschillende kleuren hebben maar een gelijkvormige bladvorm.

Na twee weken gaan we het watertesten op NO2. Mocht dit niet aanwezig zijn dan kunnen een week later de eerste vissen worden geplaatst.